+31 6 22 16 27 87

Het verloren schaap

25 nov 2023Nieuws

We hebben de vraag bij de secretaris neergelegd. Je moet inderdaad de grote boodschap van je hond opruimen op ons grasveld. Hij mag er ff de benen strekken, maar de grote boodschap moet, net als overal, in een zakje verdwijnen.

Een gat in het reglement

Over de vraag of die regel ook voor schapen geldt, staat niet in het reglement. En omdat het gras bij de buren altijd groener is hebben de schaapjes van de buurman besloten door de heg te glippen.

Als er één over de dam is…

Schapen staan bekend als uitbrekers. Elk gat in het hek wordt gebruikt om uit de wei te komen. Dus toen het eerste schaap over de dam was, volgden er meer. Maar als je daarbij op ons veldje komt, ben je dan een uitbreker of een inbreker?

Ons schaap met vijf poten

Het is wel een effectieve manier van gras maaien, dus heeft Erick Haers (die zijn schaapjes op het droge heeft) er maar een hekje om gezet, zodat de dames en heren niet op de steiger kunnen komen. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel en moeten we bij een volgende klusdag de gaten in de heg maar weer eens dichten.

Klussen aan de haven

We doen dat één keer per maand. Met elkaar. Samen zorgen we voor het onderhoud van de haven. Niet alleen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden maar ook omdat het gewoon een leuke dag met elkaar is. Onze leden komen één of twee ochtenden per jaar meehelpen. Wij noemen dit ‘klusdag’ maar eigenlijk zijn het kleine feestjes. De volgende klusdag is op 16 december, van 9:00 tot 13:00 uur.

Er is altijd wel een klus die bij je past. De één verzet bergen, de ander snoeit het groen en een derde doet kleine reparaties.  Klus je liever op andere dagen? Dan kun je ook kiezen voor een vaste eigen klus. Vraag Simon naar de mogelijkheden.

Simon Barendregt

Havencommissaris, WSV Numansdorp

Dorpshaven 3
3281 HB Numansdorp

Havenboei (NMD): 51°42.891’N – 4°26.187’E
Havenkantoor: 51°43.491’N – 4°26.262’E

VHF 31
Tel: +31 6 22 16 27 87