+31 6 22 16 27 87

Jeu de Boules

29 jan 2024Nieuws

De activiteitencommissie

De activiteitencommissie van de WSV Numansdorp organiseert meerdere keren per jaar events voor onze leden en donateurs.

Eens per vijf jaar zijn Anneke Wasserval c.s. de organisatoren van onze lustrumevents.

We beginnen dit blog met een kleine verdieping in de Jeu des Boules sport. Want als watersporters ( en zeker de mensen die hun boot nog wel een richting Frankrijk sturen) weten we dat elk Frans dorp een dorpsplein heeft waar de edele sport der Petanque wordt beoefend door schuifelende oude baasjes die hun Basque nog een keer recht zetten om met ijzingwekkende precisie hun tegenstander te verslaan.

Team Nederland

Wie zich wat verder verdiept in de sport weet dat het Nederlandse Team in 2023 een verdienstelijke derde plaats op het Europees kampioenschap haalde. Hier geen scheef hangende hoofddeksels, maar ’s avond op tijd naar bed voor de meest optimale oog-handcoordinatie.

WSV Numansdorp en Jeu de Boules

En zo is een middagje jeu des boules voor jong en oud dus een leuk uitje. Voor de oude baasjes die hun kunsten nog een keer willen vertonen tot de jonge honden die voor de wisselbokaal gaan. Voor schippers die in de winter aan een zomerse dag langs de Franse kust willen denken en voor leden die gezellig een uurtje aan de bar willen hangen.

Fotocredit: Nederlandse Jeu des boules bond

Jules Boules Bites Bar

Want dat kan allemaal op de lokatie waar we naar toe gaan. Neem vooral je kinderen mee, want die gaan je de volgende vakantie glansrijk verslaan.

Meld je snel aan via bijgaand formulier.

Programma 3 maart 2024

14:45 ontvangst
15:00-17:00 De wedstrijd
17:00 Prijsuitreiking

Jules Boules Bites Bar Rotterdam

Puck van Heelstraat 151
3077 MG Rotterdam

De vereniging betaalt het spel en de borrelhap. Drankjes zijn voor eigen rekening.

De WSVN Wisselbokaal wordt beschikbaar gesteld door onze redactie.

Inschrijfformulier Jeu des boules 2024

Dorpshaven 3