+31 6 22 16 27 87

Het voorjaar nadert

26 feb 2024Nieuws

Warm blijven

Om eerlijk te zijn: We kozen wel de koudste dag van februari uit om een begin te maken met het opruimen van de haven, maar het was een droge ochtend, die met regelmatige koffiemomenten goed was te door te komen.

En er werd veel werk verzet. Na het knotwerk aan de wilgen van de winter moesten nu de takken worden verwerkt en het riet langs de steiger opgeruimd.

Terras reinigen

Ook het terras wordt op zeer milieurvriendelijke wijze schoongemaakt. Met krabbers. een hark en veel goede moed verdwijnt het onkruid en ziet het er snel goed uit.

De havensloep

Een projectje dat we niet elk jaar doen (en dat was te zien) was het opknappen van onze havensloep. Het is een handig scheepje, waarmee we veel onderhoud vanaf het water kunnen doen, maar het zag er langzamerhand meer uit als een vuilnisschuit dan een vlaggeschip.

Dus dit jaar wordt hij mechanisch opgeknapt, voorzien van een nieuwe stootrand en weer eens goed schoongemaakt. Die kan weer een paar jaar mee.

Een goed begin

Alles bij elkaar maakte een groep van negen vrijwilligers een goed begin met het voorjaar. Kijk vooral eens op onze agenda wanneer de volgende klusdagen zijn en schrijf je in bij onze havencommissaris om een ochtendje mee te helpen. Het is gezellig, goed voor je conditie en het resultaat is zeer bevredigend.

Dorpshaven 3
3281 HB Numansdorp

Havenboei (NMD): 51°42.891’N – 4°26.187’E
Havenkantoor: 51°43.491’N – 4°26.262’E

VHF 31
Tel: +31 6 22 16 27 87