+31 6 22 16 27 87

Biesbosch

15 jan 2024Bezienswaardigheden, Nieuws

Vanaf onze haven is het een uurtje naar de Moerdijkbrug. Daarachter ligt de Biesbosch. Eén van de mooiste natuurgebieden met kreken waar je droog kunt vallen, kleine haventjes en intieme dorpjes. Het is bij uitstek geschikt om in een weekend naar toe te varen, het anker uit te gooien en te genieten van de rust.

Lager dan 10 meter

Je moet natuurlijk wel een boot hebben die niet te diep steekt en die een mast heeft die gestreken kan worden of lager is dan 10 meter om de doorvaart onder de Moerdijkbruggen gezellig te houden, maar dan heb je ook een prachtig plekje om te varen. Als je met een hoge mast toch die kant op wil, vaar dan via Dordrecht en zoek een passende haven uit. Je kunt op veel plaatsen kano’s en flusiterbootjes huren.

Overnachten in de Biesbosch

Je mag in bijna de gehele Biesbosch varen en verblijven. Dat verandert in 2024. Vooruitlopend op een nieuwe Biesbosch-verordening, is nu besloten door de 3 betrokken gemeenten en Staatsbosbeheer om de Nachtrustregeling per 31 maart 2024 in te laten gaan.

Niet varen, wel overnachten

In bepaalde gedeelten van het gehele Nat. Park de Biesbosch wordt varen tussen zonsondergang en zonsopgang verboden. Maar….: Verblijven is wel toegestaan! Dat betekent dat wie tijdens de dag-periode ligplaats inneemt, hetzij aan een voorziening of voor anker, de nacht daar rustig mag doorbrengen. Alleen varen in die periode mag niet. De grotere doorgaande kreken en vaarwegen blijven buiten deze regeling en blijven dag en nacht bevaarbaar. Bijgaand vind je een kaartje waarop is aangegeven waar de nachtrustregeling geldt.

Dorpshaven 3
3281 HB Numansdorp

Havenboei (NMD): 51°42.891’N – 4°26.187’E
Havenkantoor: 51°43.491’N – 4°26.262’E

VHF 31
Tel: +31 6 22 16 27 87